Bariton

Peter Jonk

Peter Jonk heeft gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en is afgestudeerd aan het Utrechts conservatorium als uitvoerend musicus. Hij heeft als bariton bij de Hoofdstadoperette en de Nederlandse Opera meegewerkt aan de mooiste producties.

Hij werkte mee aan diverse cd-opnames, waaronder de Christuspartij uit de Matthäus Passion en verleent solistische medewerking aan diverse oratoria en operaconcerten. Tegenwoordig zingt hij meer in het lichtere genre waar zijn warme baritonstem heel goed tot uiting komt.

Sinds 2006 heeft Peter een eigen radio programma, Love Classic genaamd, waarin hij de mooiste klassieke muziek ten gehore brengt en afwisselt met het wat lichtere repertoire uit musical, film en operette.

In 2007 heeft hij een vocaal ensemble opgericht Peter Jonk & The Dutch Vocals genaamd, waarvan hij zanger, dirigent en leider was. Sinds 2012 is hij samen met Anja Oudejans verder gegaan als zangduo Peter & Anja The Dutch Vocals.

In 2009 produceerde en regisseerde Peter, een door hem zelf bewerkte versie van de musical “Scrooge” en zong en speelde daarin de rol van Scrooge. In 2012 produceerde en regisseerde hij de musical “Terug naar Southampton”.

Voor meer specifieke en klassieke achtergrond informatie over Peter Jonk kunt u terecht op zijn website.

Mond-tot-mondreclame is onze beste reclame

Peter Jonk & The Dutch Vocals, of eigenlijk Peter & Anja, uit het verre Volendam. Zij verzorgden op deze moederdag een geweldig optreden in Herbergier Elst. We hebben ademloos geluisterd! Heerlijk meegezongen, super gedanst! Wat een mooi en afwisselend repertoire. En wat een geweldige stemmen. Het zijn ook echte entertainers. Dat kan ook niet anders uit het muzikaalste dorp van Nederland. Dank voor jullie prachtige optreden. Met als klap op de vuurpijl "Mama" (Italiaanse versie) in Volendamse klederdracht.

Ad en José - Particulier zorgcentrum Herbergier, Elst

  • © 2024 Anja Oudejans & Peter Jonk.
  • ® Peter & Anja The Dutch Vocals is een geregistreerd merk.